Poster for the movie "Star Wars: The Force Awakens"

The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens

Every generation has a story.

20152 h 16 min
Overview

Thirty years after defeating the Galactic Empire, Han Solo and his allies face a new threat from the evil Kylo Ren and his army of Stormtroopers.

Metadata
Title Star Wars: The Force Awakens
Director J.J. Abrams
Runtime 2 h 16 min
Details
Movie Format 3D
Movie Rating Not bad

In a galaxy, far far away….

Iconische woorden, iconische beelden, wie herkent niet de geluiden van een light saber of de mechanische stem van Darth Vader. Mijn verwachtingen voor episode VII waren dan ook hooggespannen.

Het resultaat was in mijn ogen wat tegenvallend. Natuurlijk, schitterende beelden, acties, awesome robotjes. Maar ik vond het vooral een herhaling van zetten, niet heel bijster origineel. Dit keer geen fully operational Death Star, maar een fully operational Starkiller Base. Geen Republic met zijn Stormtroopers, maar First Order met zijn Stormtroopers. Vol met nazi symboliek, weer niets nieuws. Geen Darth Vader met zijn helm en rode light saber, maar Kylo Ren met zijn helm en rode light saber. En ja hoor, weer een stemvervormer. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Slecht is het niet hoor, maar ik had meer verwacht. Het had een stuk duisterder gemogen, minder voorspelbaar. Ik geef het drie sterren. Wie weet is deel 8 beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *