Vermoeid

Skull by Rool Paap
Skull by Rool Paap

Ik wil graag weten hoe en waarom dingen werken. In deze mooie wereld met internet kan ik daarin helemaal los gaan. Zo heb ik de afgelopen twee maanden tot in detail geleerd hoe het GPS systeem nou echt werkt. De laatste tijd ben ik ook gaan onderzoeken hoe ik nou eigenlijk werk. Uit een personality test blijk ik een ISFJ te zijn. Een Introversion, Sensing, Feeling, Judging personality.  Kort samengevat:

ISFJs are true altruists, meeting kindness with kindness-in-excess and engaging the work and people they believe in with enthusiasm and generosity.

Mijn sterke punten volgens ISFJ zijn ondersteuning, betrouwbaar, geduldig (nou…), observerend, enthousiast, loyaal, hard werkend en pragmatisch. Daar kan ik me aardig in herkennen. Ook zijn er natuurlijk de zwakke kanten: bescheiden, verlegen, gevoelens onderdrukken, dingen te persoonlijk nemen, te veel willen doen, niet zo goed tegen verandering kunnen en te goed gelovig zijn.

Te veel willen doen, dat klinkt bekend!  Zo ben ik naast de CTO vanFavolane ook de developer van Urban Photo Collective, de Chief iOS bijBanda,  een van de mobile developers bij Mangrove en de eigenaar vanRools Magic Touch. Dat is best veel al zeg ik het zelf.

Het resultaat van een jaar lang hard en soms wat chaotisch werken is uiteraard onvermijdbaar en zeer voorspelbaar. Rool is een beetje moe. Niet burnout moe, maar wel een beetje overwerkt.

Gelukkig ben ik sinds begin december vrij, ik heb een maand lang (bijna) niets gedaan.  Langzaam gaat de vermoeidheid weg en komt de energie terug. Om een herhaling te voorkomen, moet er iets veranderen. Zoveel is me ondertussen wel duidelijk. Komend jaar gaat een jaar van veranderingen voor me worden. Een lijstje met mijn goede voornemens:

  • Beter voor mijzelf zorgen.
  • Door o.a. regelmatiger te gaan hardlopen (en deze keer hopelijk zonder blessures en gezondheids dipjes)
  • Duidelijker communiceren, eerder aangeven wanneer limieten worden bereikt.
  • Anders werken. Meer perioden van rust, dus meer freelance i.p.v. vast dienstverband.

PS: Het doodshoofd is een van de schitterende glazen lampen gezien bijEscher in het Paleis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *