Quotes

Urban Photo Collective viert 5-jarig bestaan

Al een paar jaar ga ik af en toe mee met de Urban photo collective, gezellig met anderen wat fotograferen. En nu is er een feestje. Come and join the party!

Op zaterdag 16 juli worden in het centrum van Rotterdam 20 modellen op grote hoogte op de foto vastgelegd door zo’n 80 enthousiaste fotografen. Het initiatief van de Urban photo Collective om haar 5-jarig bestaan te vieren wordt groots uitgepakt op de plaats waar het allemaal begon, het centrum van Rotterdam
.

De locaties zijn o.a. de Creative Cube, het Groothandelsgebouw en het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. Deze worden daar verdeeld in 3 thema’s; Urban, High Fashion en Classic. De modellen en visagisten doen vrijwillig mee en kunnen de gemaakte foto’s gebruiken voor hun portfolio. ‘s Avonds wordt de dag afgesloten met een spetterend feest in Lungo. Tijdens het feest wordt tevens het boek ‘5’ van de Urban Photo Collective gepresenteerd. Hierin staat een selectie van de beste foto’s die de afgelopen 5 jaar zijn gemaakt tijdens de maandelijkse thema’s. Daarnaast zijn er 5 sprekers die 5 minuten spreken over wat Urban Photo Collective voor hen betekent. De muziek op deze avond wordt verzorgd door Dj Discotelli.17 Juli 2006 is tijdens een fotosessie in de stad het idee voor de Urban Photo Collective ontstaan, om vaker als groep te gaan fotograferen. Er bleek veel interesse voor te zijn. Inmiddels vijf jaar later, zijn er meer dan 300 actieve fotografen in acht steden (Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Emmen, Groningen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht) met allemaal eenzelfde passie: fotografie. De fotografen komen iedere maand bij elkaar en zijn urban-minded. Er wordt gefotografeerd vanuit een thema en er zijn géén verplichtingen. Foto’s worden niet beoordeeld en iedereen is vrijwilliger.


Urban Photo Collective communiceert voornamelijk via internet en heeft een open karakter met een eenvoudige ambitie: elkaar in de wereld van fotografie te inspireren, van elkaar te leren, elkaar te helpen en vooral ook om samen te lachen en te genieten van fotografie. Iedereen met een passie voor fotografie is welkom om mee te doen. 

Shoot, Share, Socialize!

Trots

Een man, daar in mijn kamer,
ik zie hem, maar toch niet.
Hij zit daar maar te staren,
zonder dat iemand hem ziet.
 

Een man daar in mijn kamer,
ik ken hem, maar toch niet.
Ik vraag het aan mijn moeder,
maar mijn moeder ziet hem niet.
 

Bij mijn opa staat een foto,
in een lijstje op de kast.
Als ik hem vraag:“Wie zijn dat?”
dan antwoordt hij verrast; 
 

“Die daar, dat is mijn vader.
Hij was jong en onbevreesd.
Hij is ooit een soldaat
in ons leger geweest. “
 

Een man, daar in mijn kamer,
Ik zie hem, maar toch niet.
Zachtjes snikkend huilt hij tranen,
Maar van trots, niet van verdriet…

 

Esmee Hendriks – 4 mei 2011 – Voorgedragen tijdens de Nationale dodenherdenking op de Dam